Comfortzone?

Waarom in je comfortzone blijven als daarbuiten meer te beleven is?
Angst om het vertrouwde achter je te laten, onwetend wat er gaat komen, onwetend of het de moeite waard blijkt te zijn….

Werkelijke voldoening ligt buiten je comfortzone en om daar te komen heb je moed nodig. Moed om dingen te gaan doen die tegen je gevoel van ‘controle’ en zekerheid ingaan. Je comfortzone is jouw mentale beeld over dat wat jij wel en niet kunt. Je comfortzone is dat plekje waar jij je prettig en veilig voelt. Een deel van je wil het liefst dat je in je comfortzone blijft hangen, het is daar vertrouwd, het is overzichtelijk, je kent de regels en gebruiken. Hoezo zou je dit willen veranderen? Je verlaat je comfortzone zodra je je (plotseling) gaat begeven in situaties die je nooit eerder hebt meegemaakt en waarvan je niet weet of je het kunt.

Zonder uitdagingen op te zoeken blijf je stilstaan, nieuwe dingen doen houdt de persoonlijke ontwikkeling op gang. Buiten je comfortzone zit de winst, de innovatie, de creatie. Het is de magische grens van de comfortzone die benauwd en onzeker maakt. Doorgaans zijn we niet bang om het nieuwe tegemoet te treden, we zijn bang om het oude achter ons te laten. Je weet nu wat je hebt en wat je kunt verwachten, zodra je dit echter achterlaat lijkt alles onzeker te worden. Het ene deel van jou wil ontdekken, een ander deel wil zekerheid en behoedt je ervoor je comfort zone te verlaten.

Weet wat je wilt en waar jij energie van krijgt, geef toe aan jezelf waar je van gaat stralen en waar je oprecht blij wordt. Het verlaten van je comfortzone lukt pas wanneer je een doel hebt gekozen wat jou zo enthousiast maakt en waarvan je het verlangen voelt om ermee aan de slag te gaan.

Stop met jezelf te conformeren. Hoe geaccepteerd het ook is binnen onze cultuur, hierin schuilt een gevaar.  Door je te conformeren aan de heersende norm, verlies je stapje voor stapje je eigenheid. Mensen denken vaak dat ze geen keuze hebben en zich wel ‘moeten’ conformeren omdat onze omgeving dat van ons verwacht. Is dit echt zo? Het is niet eenvoudig om je eigen beslissingen te nemen en je eigen mening te hebben, het is wel essentieel als je jezelf niet wilt kwijtraken en gaat doen waar jij blij van wordt.

Stop met realistisch zijn. Dit is een vorm van weerstand. “Ach, zo belangrijk is het nu ook weer niet.”, “Ik ben eigenlijk best wel tevreden met hoe het nu gaat.” , “Wat ik wil is toch niet haalbaar.” en “Je moet wel realistisch blijven!” Als realisme toeslaat zie je het nut van het uitvoering geven aan dat wat je graag wilt niet meer. Je blijft in je comfortzone en komt niet in beweging. Na verloop van tijd kom je vanzelf tot de conclusie dat je er inderdaad niets aan kon doen: “Zie je wel dat andere dingen belangrijker zijn “, rechtvaardig je dan voor jezelf, hiermee creëer jij je eigen gelijk.

Experimenteer! Neem eerst de eerste stap. Dan de tweede. Spreek uit wat je wil veranderen, neem een moment voor jezelf, neem het initiatief om te veranderen in jouw leven wat je zo graag wilt doen of bereiken. Doe het! Ervaar het! En als het té spannend is, ik durf het eigenlijk niet en ga het toch DOEN!!

Door in beweging te komen ga je vooruitgang boeken in de richting van dat wat jij graag wilt! Ieder stapje is er een. Focus op waar je naartoe wilt. Laat angst je niet weerhouden, begin, ervaar, doe en leef!!
Onthoud dat als je blijft doen wat je altijd deed krijg je wat je altijd kreeg!

Enjoy this journey!!

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *