Makkelijk denken is moeilijker dan je denkt!

Eindelijk is het moment daar, mijn start als zelfstandig ondernemer. Het duurt even voordat ik daadwerkelijk zover ben. Twijfels over het wat en hoe. Ongevraagde adviezen van mensen die zelf geen ondernemer zijn. Hartstikke lief bedoelt alleen niet helpend voor mij. De worsteling die zich toch al, vooral in mijn hoofd, afspeelt. Denken, nog meer denken of eigenlijk simpelweg piekeren. Ik wil zo graag alles zelf doen. Het heet toch niet voor niets ‘zelfstandig’? Het kost me bergen energie en is zeker niet effectief. Natuurlijk weet ik dat best en toch blijf ik doorduwen. Dat heeft me al zo vaak wel iets opgeleverd en als ik eerlijk ben ook al heel veel gekost.

Alles zelf willen doen

Hoe heerlijk zou het zijn om rust en overzicht te hebben zodat ik datgene kan doen waar ik blij van word en energie van krijg? Richten op datgene dat mij voldoening geeft. Ergens is zo’n stemmetje in mij wat maakt dat ik alles zelf wil doen. Ik zit vooral in mijn hoofd en dat brengt mij niet naar mijn gevoel toe. Het gaat ten koste van mijn creativiteit. Uren achter mijn laptop om toch maar vooral bezig te zijn met mijn bedrijf, website teksten, een Facebook- pagina, Webinars volgen. In al die uren had ik wellicht ook heel veel anderen dingen kunnen doen. Het draagt nl. niet direct bij aan mijn coaching- en trainingsdoelen.

Waar het werkelijk omgaat

Natuurlijk zijn het dingen die moeten gebeuren, het hoeft echter helemaal niet allemaal in een keer. Het kan op een ander moment als ik de tijd wel heb, of ik kan het uitbesteden aan iemand die hier verstand van heeft en er daardoor waarschijnlijk plezier in heeft. En dat is waar het werkelijk over gaat. Doet die ander het wel zoals ik het in gedachten heb. Is het resultaat zoals ik het wil hebben, is het de kosten wel waard?

Wat ik hier van leer?

Laat los, droom en creëer dat wat je wilt doen. Besteed datgene uit waar je geen tijd voor hebt, of minder goed in bent. Focus je op jouw passie, jouw doelen. Het gaat niet om de hoeveelheid tijd die je ergens aan besteed, het gaat om de prioriteiten die je stelt, gericht op wat jouw energie en voldoening geeft. Ik vind het superfijn om waarde toe te voegen voor anderen, het zelf om ondersteuning of begeleiding vragen duurt even. Als ik dan dagen rondloop met hoofdpijn weet ik dat ik moeilijk aan het denken ben. Tijd om makkelijk te gaan denken.

Vraag jij je weleens af hoe het komt dat makkelijk denken best moeilijker is dan je denkt?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *